انواع کامیون براساس نوع کاربرد
کامیون کمپرسی
کامیون کمپرسی دارای اتاق میباشد و تخلیه بار آن توسط کمپرس انجام میشود.

کامیون اتاق دار
کامیون های اتاق دار حداکثر ارتفاع اتاق بار آن از کف اتاق ۱ متر و نیم میباشند و برای حمل ترهبار، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و … استفاده میشوند.

کامیون لبه دار
کامیون های لبه دار، بغل باز شو یا بغلدار نام دارند. کامیونی که حداکثر ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۸۰ سانتیمتر باشد. برای حمل بارهایی که با لیفتراک بارگیری میشوند، معمولا از ماشینهای لبهدار استفاده میشود. دیوارههای کناری این ماشین باز میشوند.

کامیون تیغه دار
کامیونهایی که اتاق قسمت بارشان توسط یک تیغه یا دیواره به دو قسمت مساوی تقسیم شده باشد را کامیون تیغهدار گویند. این دو بخش بودن اتاق به تفکیک بارهایی که حمل میشود کمک کرده و راننده به راحتی میتواند از دو جای متفاوت برای حمل بارگیری کند.

کامیون کفی
این نوع کامیون ها قسمت بار آن دیواره ندارند و مناسب برای حمل دستگاههای راهسازی و خودروهای سنگین است.

کامیون مسقف یا سقف دار
قسمت بار این کامیونها از محفظه سرپوشیده ساخته شده است و مزیت اصلی آنها محفوظ بودن بار است.

کامیون پخچال دار
کامیون سقفداری است که قسمت بار آن دارای تجهیزات خنککننده است و مناسب برای جابهجایی مواد غذایی مانند گوشت و لبنیات میباشد.

کامیون تانکر (بار مخزنی)
کامیون بار مخزنی برای جابه جایی و حمل انواع مایعات ساخته شده است و قسمت بار آن به صورت مخزن بسته می شود. جنس مخزن این کامیونها بستگی به نوع بار آن دارد. انواعی از تانکرها عبارتاند از تانکر آب، تانکر روغن خوراکی، تانکر شیر و …

کامیون مخلوط کن (میکسر)
کامیونی میکسر یا مخلوط کن وسیله ای است که قسمت بار آن به صورت مخزن بسته و دارای دستگاه مخلوط کن میباشد و برای میکس کردن مواد تشکیل دهنده بتن مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد آن بیشتر در مصارف ساختمان سازی است.

کامیون کشنده
این وسیله برای یدک یا نیمه یدک طراحی شده است که برای حمل انواع کانتینرها، کفی، کانکس و... است تا به دنبال خود کشیده و به حرکت در میآورد.
